--syamil makan--

wahahh...seronot nih seronot...mau xseronotnye...kami br pulang dr kampung muar, melepaskan rindu sma family, bg nenek n pakcik n makcik syamil hilang rindu kt budak motak tuh...sakan die main kat kpg...main ngn pakcik makcikney....sume dok tekejut syamil pndai wat bunyi cm rimau adeilaa...kn ejek ank mama rimau xde gigi..hehe..ape2 la dik...tu la sape suh buat bunyi gtu kan da kne ejek;p...ok la nanti mama akan update lagi sal cite n aktiviti2 kami hujung minggu lepas baru2 nih ye.sbb untuk entry kali ni, mama nk update tentang kebolehan baru syamil iaitu MAKAN SENDiRI..yeayy...mama xyah suap syamil dah syamil da pandai makan sendri..TAPI utk buah2 n sayur2 jer..bubur xleh dibiarkan makan sndri nih..kang lain la jadiknye...sekarang ni mama berani bg die makan sendiri timun n epal je dulu..yg lain nnti dulu....biar die kenal dulu ape rasa sayur n buah yang die makan tuhh.secara xlangsung syamil taw nama makanan yang mama bg die makan tuh;)(bijak x mama,)

video 

masa nih, mama bg die makan epal yang dipotong kecik2 sesuai la ngn bukaan tangan die yang comel tu supaya die senang nak pegang n makan buah epal tu;)

video

yang ni plak mama dapat snap jap je sebab die nk mengganas ngn lauk pauk mama n daddy nye. sebelum die bertindak lebih agresif,baikla mama stop je trus video tu...mama saja jer ajak die makan sekali ngn kami walaupun jenis makanan yang kami makan adalah sgt2 berbeza sebab biar amalan makan bersama2 ni akan sentiasa dipraktikkan dalam keluarga kami.yela, biar akrab jer hubungan kami anak beranak nanti;) 

(p/s: sila abaikan tilam syamil kat blakang die tu sebabnye tkut die terbalik ke belakang xde la benjol kpala bulat anak mama tu hehehe...padahal malas nk kemas haipppp......ni kalo ibu cergas tengok ni mest die geleng kpala;p)

0 menyerang hendap: