--kembali--

yuhuuu...kembali bersiaran kembali setelah beberapa lame tidak bersiaran di blog kesayanganku ini. xtaw la kenapa tetiba dilanda mood kemalsan untuk menaip..hantu apetah yang merasuk...uih...syyooohhhh hantu malas p main jejauh, ceq nk update blog kesayangan ceq nih....;)

heee...hujung bulan April ritu sempatlah balik ke PERLIS rumah mertua ceq kat sana yee..
lame gak lah cuti enam hari, kurang seari nk genap seminggu yer kawan2...memang cuti yang merilekskan...
keje main ngn anak, masak, makan & JENJALAN...
part jenjalan tu yg paling bestttt...hehehhee...

kami ade g padang besar masa hari ketiga kat perlis.tapi hampaa...padang besar adalah tempat membeli belah yg agak mahal berbanding Ayer Hitam , Wakaf Che Yeh , n Rantau Panjang. dah la xbnyak pilihan. harga mati plak tuuu...kureng minat nk membeli...baik lagilah tempat2 lain...barang LOCAL pon nk memahai....

CHOIII!!

on the way dari padang besar nk ke kangar kami singgah kat Ladang Burung Kasawari, Padang Besar.
ada kuda n burung kasawari yang kelihatannye mcm kurang zat.mau xnye..burung2 tu minum air yg kotor, makanan pon xde. pada pihak yang berkenaan sila lah prihatin siket kat burung2 tu.kalo nk bela, buat la betul2..sian burung tu xde mknan lapor die taw....ishhhh....

ha...nampak x kuda nunnn jauh di belakang syamil tuuu??ngh meragut rumput...


ni plak model of the day...commell la awak pakai ijau;)


ni plak version anak comey mama comot...;p ketaq mama dikk nak bergambar ngn ostrish tu...yela burung lapo, kang xsemena2 aku yg dipatuknye...owhh...nooo!!~



cantekkan ostrish ni posing??


sengeh je si chamel
pttnye syamil senyum ni tapi tetibbe je die monyok ape kes???

anak mama yang dobok2..bam..bam...;)

hee...itu cerita di Perlis..ni cite masa on the way nak balik ke Tanjung Malim plak...
kami singgah Penang...wuuuu..best, semata2 nak makan nasik kandar..he, agak lame la gak x ke Penang ni...
encik kerol ajak naik ferry bagi syamil pengalaman naik ferry biar xjakun mcm mamanye;p



xlupe WRX 58** ada dibelakang yer;p xtinggal,sayang ooo....


itamnye daddy dalam gambor ni....xpe2..itam2 pon mama sayang;)


 mama suke gambo ni xtawla nape....sebab kaler besi tu cantek kot....

haa...lpas turun dari ferry kami trus g cari kedai nasik kandar terBAEEKKK kat Penang ni..
 daddy cakap kat belakang Hotel Vistana ade kedai nasik kandaq yg baek punyerrr....
ha...ni dia...Nasi Kandar Kayu namenye...

syamil n daddy posing kat tempat lauk pauk..macam2 lauknye..tapi mama n daddy tetap pilih lauk ayam.
cume nasik daddy nasik beriyani, nasik mama nasik kosong.


 SEDAPPPPP!~

JEMPUT MAKAN YER SUME....:D

sekian tulah kisah jalan2 kami utk kali ni.nti i rajin i update lagi cite2 baru yer...banyak lagi sebenarnye cerita yg nak dishare bersama.lain kali plak yer..ni pon dah rase macam panjang beno je entry ni;p...
daa.....

2 comments:

  1. peh mcm sedap jek nasi kandaq tu...tringin la pulakk ;p

    ReplyDelete
  2. ape lagi...jom p penang pekena nasik kandaqqq!!

    ReplyDelete